Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

(Özel haber) ’Evet’i kendine iş edindi yollara düştü

Manisa’nın Kula ilçesinde yaşayan Hamza Akbulut isimli vatandaş kendi hazırladığı ‘evet’ dövizi ile ilçe ilçe, sokak sokak gezerek referandumda ‘evet’ çıkması için kilometrelerce yol yaptı. İşsiz olduğunu ve tek işinin evet için çalışmak olduğunu kaydeden Akbulut, oylanacak olan referandumun sadece Türkiye için değil dünyadaki 3,5 milyar insan için de önemli olduğunu söyledi.

16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala referandumda evet çıkması için çalışan işsiz bir vatandaş hazırladığı dövizle Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde sokak sokak dolaşarak destek aradı.

2015 yılındaki genel seçimlerde iki kez AK Parti’den milletvekili aday adayı olan 56 yaşındaki Kulalı Hamza Akbulut, “Düşman puslu havayı sever. Bu puslu havayı bozup, Türk milletinin menfaatini aydınlığa çevirmek için evet çalışması yapıyorum. Evet diyorum, evet denmesini bekliyorum. Şu an için yüzde 51, 55 evet çıkacak yönünde konuşuluyor ama aslında yüzde 80 evet olması lazım. Türk milletinin ve Türkiye’nin bu topraklar için sevenlerin hürmetine bu topraklar kurtulmuştur. Küçük Türkiye’yi yerinde saydırmamak için büyük Türkiye’ye güçlü Türkiye’ye, dünyada söz sahibi olan bir Türkiye’ye, dünyanın kaderini çizmek için çizenlerle aynı masada olmak için evet çalışmasını yürütüyorum” dedi.

İlçeleri geziyor

Kula’dan yola çıktıktan sonra Alaşehir, Salihli ve Sarıgöl’ün de bazı kesimlerinde aynı çalışmayı yaptığını anlatan Akbulut, “Bazı insanlar eveti tam anlamadıkları için veya bazıları ortalıklarda dolaşarak vatandaşın kafasını bulandırdığı için bazıları artık kararsız mı kalıyor bilmiyorum. Çoğunluk evet diyor ama yüzde 53-55’lerde kalmak istemiyorum. En az yüzde 60’ı geçmesi gerekiyor. Bunun için anayasal değişiklikte, sistem değişikliğinde evetin daha fazla oranda çıkması için evet çalışmasını yürütüyorum. Karınca kararınca çalışmamızı yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

“Tek işim evet”

Bazen araçla bazen de yayan olarak yaptığı çalışmada yaklaşık bin kilometre yol yaptığını anlatan Akbulut şunları söyledi:

“Şu anda boştayım, işsizim. Yaptığım bir iş yok, yaptığım tek iş evet. Evet’ten daha büyük bir hizmet yok dünyada. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aslında dünyanın yarısına, nüfusun yarısına 3,5 milyara hizmet ediyor. Türkiye başkanlık sistemine geçmekle Ortadoğu bereket bulacak, huzur bulacak, sağlık bulacak. Bütün halkların, milletlerin geleceği teminat altında olacak. Özgürlükler genişleyecek, insanlar insanlık bulacak, bereket bulacak. Her türlü teknolojik alanda gençliğin yetişmesi için evet diyorum. Tam ekonomik bağımsızlığa ulaşmak için evet diyorum. Uçağımızı, gemimizi, helikopterimizi, her türlü tıp alanında araç ve gereçlerimizi kendimiz yapmamız için, Türkiye’deki madenlerin Türkiye’de işlenmesi ve dışa gitmemesi için evet diyorum.”

Anahtar Kelimeler:
ManisaKula
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel