Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Manisa’da 70 koruyucu aile törenle sertifika aldı

Manisa’da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruyucu ailelere yönelik düzenlenen eğitimlerin ardından 70 koruyucu aileye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Manisa’da koruyucu aile programına kabul edilen ailelere, daha nitelikli olmaları amacıyla Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzman personelleri tarafından eğitim verildi. Son verilen eğitimlerde il genelinde 70 aile sertifika almaya hak kazandı. Sertifika alan aileler için Manisa Anemon Otel’de sertifika töreni düzenlendi. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ümit Atman, daire müdürleri, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı. Yemekli törende çocukların hoşça vakit geçirebilmeleri için palyaçolar tarafından çeşitli animasyon gösterileri sergilendi.

Sertifika töreninde konuşan Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Manisa’da sırada bekleyen 26 aileyle birlikte bütün koruyucu ailelerin sertifikalarının teslim edildiğini belirterek, "Şu an 26 sırada bekleyen koruyucu ailelerimizle birlikte koruyucu aile sayımız artacak. Fakat koruyucu aile verildikten sonra süreç bitmiyor. Ailelerimizin hem kendi çocukları hem verdiğimiz çocuklarla ilgili iletişim, ilgi hem de rehberlik alanında verdiğimiz eğitimler var. Manisa’da sıradaki aileler dahil bu eğitimleri almış durumdalar" diye konuştu.

"137 bin çocuk koruma altına alınmadan ailelerinin yanında bakılıyor"

Konan’ın ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Nusret Soylu ise Türkiye’de son dönemlerde çocuk hizmetleri alanında ciddi gelişmeler kaydedildiğini belirterek, "Türkiye’de çocuk hizmetleri alanında, çocuk politikası alanında gerçekten çok önemli bir mesafe katettik. Daha önce koğuş bakım sistemi dediğimiz dikey büyüme, yurt ve yuvalarda çocuklar bakılıyordu. Ancak hükümetimizin bu konuya gösterdiği önem sayesinde aile odaklı çalışmalara, özellikle çocukları koruma altına almadan sadece ekonomik gerekçeden kaynaklı bir sıkıntı varsa, bunları anne babalarının yanında, yakınlarının yanında bakımını sağlayacak bir sistem geliştirdik. Bu sistemin adı Sosyal Ekonomik Destek Sistemi. 2016 yılı itibariyle 137 bin çocuğumuz koruma altına alınmadan ailelerinin yanında, yakınlarının yanında desteklendi. Bazen elinizde olmayan nedenlerden dolayı çocuklar koruma altına alma durumunda olabilmektedir. Bu durumda yapmamız gereken sistem değerli koruyucu ailelerimiz gibi gönül erlerini harekete geçirmek. İyi ki siz varsınız. Böylelikle Türkiye’de 5 bin 33 çocuğumuzu değerli ailelerin yanında koruyucu aile sisteminden yararlandırarak bakımını sağlıyoruz. 2000’li yıllarda yüzde 4 olan koruyucu aile sayımız bugün Türkiye genelinde yüzde 40’a ulaştı. Ancak halen yüzde 60 oranında aile sevgisini, aile şefkatine ihtiyaç duyan çocuk var" diye konuştu.

Törende konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, koruyucu ailelerle gurur duyduğunu belirterek, "Sizler Türk milletinin şefkatini, merhametini, hamiyetperverliğini, insanlık meselelerine mutlak suretle her şeye rağmen sahip çıkan kahramanlığının sembollerisiniz. Doğrusunu isterseniz sizlerle gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından son eğitimlerle birlikte sertifika almaya hak kazanan 70 aileye törenle sertifikaları teslim edildi. Öte yandan Manisa’da toplamda 109 koruyucu ailede 135 çocuğa bakılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel