Öne Çıkanlar nurullah savaş mısırdaki idam kararları recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu yunusemre

Kış Saati Uygulamasına Geçilecek Mi? Saatler Geri Alınacak Mı?

7 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete'de yer alan açıklamaya göre, gün ışığından daha fazla faydalanabilmek için yaz saati uygulamasına geçilmişti.

KIŞ SAATİ UYGULAMASINA GEÇİLECEK Mİ?

Yaz saati uygulamasının, 23 Ekim 2017 tarihindeki Resmi Gazete'da yayımlanan kararnameye göre, 2017 yılına kadar devam edeceği, kış saati uygulamasına ise 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00'te geçileceği belirtildi. Kararnamede, 7 Eylül 2016 tarihli ve 2016/9154 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'nın da yürürlükten kaldırıldığı yer aldı. Sonuç olarak, kış saati uygulamasına 28 Ekim 2018 tarihinde geçilecek.

KIŞ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz ve kış mevsimine girerken, yıl içerisinde gün ışığından daha fazla faydalanabilmek amacıyla ülke içinde ortak saat çizgisini mevsime göre değiştirmek gibi bir plan ortaya çıkmış ve bu uygulama ilk kez Almanlar tarafından denenerek istenilen başarı elde edilince pek çok ülke de bu metodu uygulamaya başlamıştır. Türkiye'de ise, yaz mevsiminde 3. Saat diliminde yer alan Iğdır'ın saati, kış mevsiminde 2. saat diliminde bulunan İzmit'in yerel saati ortak saat baz alınır. Bu sebeple saatler yazın ileri, kışın ise bir saat geri alınır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel