Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA ŞEHRİN KARAKTERİ

İHH Manisa Arama Kurtarma Ekibi Kuruldu
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Manisa Temsilciliği tarafından oluşturulan Manisa Arama Kurtarma Ekibi (MAK) 30 kişilik ekibiyle her türlü faaliyet katılmak üzere hazır hale geldi. İHH Manisa Temsilcisi Necmettin Okumuş, “Hedefimiz Manisa’da en bilinçli arama kurtarma ekibi olabilmek” dedi.

İHH Manisa bünyesinde kurulan ve ilk aşamada 30 kişiden oluşan Manisa Arama Kurtarma Ekibi hazır hale geldi. İHH MAK ilk etkinliğini ise Dağcılık Federasyonu Manisa eski il temsilcisi İsmet Ülkeli’yi anmak için düzenlenen Spil Dağı zirve tırmanışı ve kampına katılarak gerçekleştirdi. MAK hakkında açıklamada bulunan İHH Manisa Temsilcisi Necmettin Okumuş, “Bilindiği üzere daha önceden belirtmiştik Manisa’da MAK, arama kurtarma ekibi kuruldu. Derslerimiz eğitimlerimiz devam etmekte. Projemiz genel merkezimiz tarafından yazılıyor. Projemiz yazıldıktan sonra biz Manisa’nın Arama Kurtarma hizmetine başlayacağız. Şuan ekibimiz hazır, her türlü çalışmaya, her türlü faaliyete katılmak üzere tam teşekküllü olarak hazırız.” dedi.

KADINLARDAN OLUŞAN SAĞLIK TİMİ OLACAK

30 kişilik bir ekipleri olduğunu kaydeden Okumuş, “Proje 30 kişilik olarak yazıldı ve şu anda 30 kişiyiz ancak daha sonra bu sayı artacak, yeni ekipler eklenecek. Çekirdek ekip olarak 30 kişiyiz. Ekipman olarak projenin içinde dağcılık ekipleri, arama kurtarma, sivil savunma ve ilk yardım ekipmanları var. Bu arada ilk yardımda bayanlardan oluşan ayrı bir ekip sağlık timi de kurulacak. Onun da çalışması bitmek üzere” diye konuştu.
İHH MAK olarak her yerden destek aldıklarını kaydeden Okumuş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Şuan AFAD’tan, İl Sağlık Müdürlüğünden ciddi manada hem eğitim anlamında hem de lojistik destek anlamında ciddi destek alıyoruz. Kendilerine
bu anlamda çok teşekkür ediyoruz. Belediyelerimizle de görüşmelerimiz devam ediyor. Kendilerinin de bu işin içinde olacaklarına inanıyoruz bu anlamda. Hedefimiz Manisa’da en bilinçli arama kurtarma ekibi olabilmek. Hem bu kurumlardan destek alıyoruz hem genel merkezimizden eğitimimize gelecek olan bu işte profesyonel olan dağcı ve arama kurtarmacı koordinatörlerimiz de buraya gelecekler. Eğitimler peyderpey bir yıl boyunca devam edecek. İlk eğitimler bitmek üzere arkasından da destekleyici eğitimler devam edecek. Ekibimizde tam anlamıyla gönüllülük esası var. Ekibimizin içinde 15 tane profesyonel arkadaşımız var. Bu da bizim için çok büyük bir kazanç.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel