Öne Çıkanlar yunusemre belediyesi joachim gauck ŞİİR TADI HEGEM MANİSA Manisa Büyükşehir Belediyesi

Alaşehir’de gaz sızıntısı hayvanları telef etti iddiası

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde kırsal bölgede bulunan bir alanda 2 yıl önce ortaya çıkan gaz sızıntısının çevrede yaşayan hayvanları telef ettiği iddia edildi.

Horzumsazdare Mahallesi’nde yaklaşık 2 yıl önce 2 dönümlük bir arazide fark edilen gaz sızıntısının, çevrede yaşayan yaban hayvanlarının telef olmasına sebep olduğu iddia edilirken, sızıntının olduğu bölge tellerle çevrilerek, “Dikkat gaz kaçağı vardır. Ateşle yaklaşmak tehlikeli ve yasaktır” tabelası asıldı. Bölge halkı, dağ kekliği, kirpi ve kertenkele gibi yaban hayvanlarının telef olduğunu iddia ederken, gaz sızıntısıyla ilgili Ankara’dan gelen bir heyetin yaptığı ölçümlerde gazın insan sağlığına etki edecek bir zararının olmadığı yönünde rapor tuttuğu belirtildi. Yetkililerden konuyla ilgili biran önce önlem alınmasını isteyen Horzumsazdere Mahalle Muhtarı Hasan Korkmaz, “Bu gazdan canlı varlıkların hepsi etkileniyor, bazı hayvanlar ise ölüyor. Mahalle halkı da bu kokudan rahatsız oluyor. Mahallede 300 kişi yaşıyor. Özellikle sabah saatlerinde mahalle kokudan geçilmiyor. Valilikten ve bazı kurumlardan yetkililer geldi ve inceleme yaptılar. Etrafı çitle çevrildi, fakat bunun bir faydası yok. Sürekli hayvanlar telef oluyor. Yetkililerden bu konuyu çözmelerini istiyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ManisaAlaşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel