Öne Çıkanlar Jandarma ekipleri hazine bakanı sosyal koruma ak parti ilk apantisit ameliyatı

O GİRİŞİMCİLERE 50 BİN LİRA HİBE

 Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından kendi işini kurmak  isteyen engellilere 50 bin lira hibe verilecek. 

 
İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, en az yüzde 40 engelli raporuna  sahip, iş kuracağı alanda mesleki eğitim belgesi veya girişimcilik eğitim  sertifikası olan engellilere yönelik hibe desteğinin 2014 yılından itibaren  uygulandığı hatırlatıldı.
Açıklamada hibenin, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen  "İdari Para Cezaları Fonu"ndaki kaynaktan karşılandığı vurgulanarak, şunlar  kaydedildi:
 
"Yetkili Komisyon kendi işini kuracak engellilere 36 bin lira olan  hibe miktarını yükseltmek için 9 Ekim'de toplandı. Toplantıda, kendi işinin  patronu olmak isteyen engellilere verilecek hibenin 50 bin liraya çıkartılması  kararlaştırıldı. Bu kapsamda 2018 yılının 1. dönem projeleri için başvurular 11  Aralık'a kadar yapılabilecek. Vatandaşlar, başvuru rehberi ve formlara İŞKUR'un  internet sitesinden ulaşabilecek."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel