Öne Çıkanlar nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu mısırdaki idam kararları genel kurmay başkanlığı

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Fazla mesai ücreti belli oldu

Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan personele ve makam  şoförlerine ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli  şoförlere de yeni yılda 60 saati geçmemek üzere 2,25 lira yerine 2,39 lira fazla  mesai ödenecek.

 Her makam için aylık toplam 450 saati geçmemek kaydıyla kurul başkanı  (Bakanlıklar), genel müdür ve daha üst birim yöneticileri, strateji geliştirme  başkanı, vali, general ve amiral rütbesini haiz olmak kaydıyla Genelkurmay  Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel  Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanı ve daha üst  birimlerin yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanlarıyla çalışan  personel de yine ayda 90 saati geçmemek saat başına 2,39 lira fazla çalışma  ücreti alacak.

 Diğer fazla mesai ücretleri

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne ve üniversitelere bağlı yurtlarda  görev yapan personelden gerçekleştirdikleri fazla çalışma karşılığında  kendilerine izin verilme imkanı bulunmayanlara da ayda 90 saati aşmamak kaydıyla  yeni yılda 2,26 lira ek çalışma ücreti ödemesi yapılacak.

Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokullarıyla  ilişkilendirilen ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim  Bakanlığı idari personeline, yasal çalışma saatinin bitiminden sonra fiilen  yaptıkları fazla mesai için ayda 100 saati geçmemek kaydıyla saat başına 3,90  lira ödemede bulunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel