Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu izmir istanbul

Geldi e-sahur Vakti

İnternetten   alışverişRamazan ayında yoğun talep görüyor. Sahur vaktini bekleyenler, online alışverişte ciroları katlıyor. 2016’da Ramazan ayında 5.8 milyar TL’lik e-ticaretsatışı yapılırken, 2017’de bu rakam 8.1 milyar TL’ye çıktı. 2018 beklentileri de hayli yüksek. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkanı Emre Ekmekçi, Ramazan ayı içinde online alışverişte hemen hemen her ürünün satışında yüzde 30’luk artış yaşandığını söyledi. Oruç tutan tüketicilerin gün içinde dışarıda vakit geçirmeyi tercih etmediğinden tüm ihtiyaçlarını internetten sipariş ettiğini belirten Ekmekçi, şöyle konuştu: “Özellikle temel tüketim ürünleri, sofra-mutfak gereçleri, deterjan-temizlik malzemeleri ve bebek bezi gibi ürünlerde bu ayda ciddi bir artış söz konusu. Bununla birlikte Ramazan Bayramı için yapılan tatil organizasyonları dolayısıyla özellikle uçak, otobüs biletleri, otel rezervasyonları ya da tatil paketleri de önemli ölçüde online kanallardan yapılıyor. Elektronik kategorisinde de Ramazan’a özel kampanyaların etkisiyle bir yükseliş mevcut.” Ekmekçi, “Normal günlerden farklı olarak sahur saatlerinde de tüketicilerin online alışveriş yaptıklarını görüyoruz. Bu yılın ilk sahurunda özellikle 03:00-04:00 saatleri arasında 3 katı artış gözlemledik” dedi.

Altın satışı da artıyor

Ramazan Bayramı’na yaklaşırken temel tüketim ürünlerinin yanında giyim, çikolata ve şeker satışlarında da ciddi bir artış söz konusu olduğunu söyleyen Ekmekçi, “Ayrıca, düğün sezonu tam anlamıyla Ramazan Bayramı’ndan sonra açıldığı için bu dönemde altın satışlarında da artış görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Cep telefonu ve bebek bezi aldık

GittiGidiyor’un 2017 yılı tüketici verilerine göre, Ramazan’da satışların normal günlere kıyasla en çok arttığı saat yüzde 230’luk artışla 03:00-04:00 aralığı oldu. Yüzde 50’ye varan indirim veya 1 alana 1 bedava gibi kampanyalarla müşteri sahurda alışverişi çok sevdi. Öyle ki cep telefonundan aksesuarlara, bebek bezinden kedi mamasına kadar her türlü ihtiyaç sipariş verildi. Çay, kahve, kuruyemiş, sıvıyağ, fritöz, su arıtma cihazı gibi ürünlerin satışında da yüzde 30 ile yüzde 100 arasında artış gözlendi. En çok alışveriş yapan iller İstanbulAnkara ve İzmir oldu.

40 milyar TL’yi aştı 

2016’da globalde 2 trilyon dolara ulaşan e-ticaret sektörünün 2018’de 2.5 trilyon dolar, 2020’de 4 trilyon dolar olması bekleniyor. Türkiye’de 2015’te 24.7 milyar TL olan sektör hacmi 2016 yılında 30.8 milyar TL’ye ulaştı. 2017 yılını rekor bir seviyeyle, 40 milyar TL ile kapattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel