Öne Çıkanlar salihli manisa Serbest Gündem şehzadeler belediyesi Selendi Yatılı Bölge Ortaokulu

70 bin liralık avantaj!

Son dönemde konut kredi faizlerinin yüzde 2’lerin üzerinde seyretmesi nedeniyle tüketiciler ev alım kararını erteliyor. Kredi faizlerinin bu olumsuz etkisini azaltmak için kamu bankaları öncülüğünde geliştirilen ‘enflasyona endeksli konut kredisi’ büyük avantaj yarattı. Piyasada en düşük konut kredisi faizi yüzde 1.55, en yüksek yüzde 2.75'ken enflasyona endeksli kredide yüzde 1.50’ye indi.

120 AY VADE

Enflasyona endeksli konut kredisini tercih edenlerin kredi faiz oranı son açıklanan TÜFE’ye banka tarafından belirlenen aylık marjın eklenmesiyle hesaplanacak. Ardından tüketici 3, 6 veya 12 aylık periyotlar seçecek. Kredi faiz oranları da seçtikleri periyotlarda enflasyon oranına göre dönemsel olarak güncellenecek.

25 PUAN GERİLEDİ

Enflasyona endeksli konut kredisi piyasaya sunulduğunda enflasyon oranı yıllık yüzde 18.71’di. Bu rakama yıllık yüzde 2.28 (aylık yüzde 0.19) marj eklendiğinde aylık kredi faizi yüzde 1.75’e denk geliyordu. Önceki gün açıklanan haziran ayı enflasyonunda düşüş görüldü ve yıllık enflasyon yüzde 15.72 oldu. Bu rakama banka marjı eklendiğinde kredi faizi de yüzde 1.50’ye geriledi.

Anahtar Kelimeler:
70 Bin Liralık Avantaj!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel