Öne Çıkanlar yunusemre mısırdaki idam kararları nurullah savaş recep tayyip erdoğam recai şeyhoğlu

Yerli ve milli yapay zekâ geliyor

Bu yıl 10 binin üzerinde katılımla rekor kıran Teknoloji Zirvesi'nde Turkcell Genel Müdürü , yerli ve milli yapay zekânın çok yakında geleceğini söyledi. Terzioğlu, "10'uncu genel müdür yardımcım" diye tanıttığı dijital asistanı Alexa'nın çok yakında Türkçe versiyonunun olacağını belirterek, "Gelecek yıl Türkçe konuşan yerli ve milli yapay zekâ şovu yapacağız" dedi.
Bu yıl 9'uncusu düzenlenen zirvede konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "2051'e kadar insanların yaptığı tüm görevlerin 2136'ya kadar insanların yaptığı tüm mesleklerin yapay zekâ tarafından gerçekleşeceği öngörülmekte. Belki de yakın gelecekte yapay zekâ ile haberleşme şebekeleri tamamen insan eli değmeden yönetilebilecek" diye konuştu.
Bilgi ve İletişim Kurumu Başkanı Ömer Fatih Sayan büyük verinin yurtdışına çıkarılmamasını sağlamak ve ülkemizi veri merkezi haline getirmeye odaklandıklarını belirtti. Yapay zekânın babası olarak kabul edilen Stuart J. Russell da 5 yıl sonra yapay zekâlı robotların sokakta aramızda dolaşacağını belirterek, "Artık çamaşır yıkayacaklar, tarlada ekin biçecekler, size yemek pişirecekler. Fakat akşam yemeği olarak sevdiğiniz bir eşyanızı fırına atabilirler" dedi.

YENİ PETROL TEKNOLOJİ
İhracatımızdaki yüksek teknolojili ürünlerin payını istikrarlı şekilde artıracaklarını dile getiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise "Yapay zekanın Einstein'larını el üstünde tutacağız. Anadolu'da binlerce küçük Einstein, binlerce küçük Aziz Sancar var. Dijital teknolojilerle bağlantılı olan bulut bilişim, büyük data, yeni sınai mülkiyetuygulamaları, algoritmalar, kodlamalar, akıllı fabrikalar, robotlar, sensörler ve üç boyutlu yazıcılar gibi kavramlara odaklanmamız gerek" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel